Tasarımcı, Sanatçı, Eğitmen. Robot Şair Deniz Yılmaz’ın hikaye anlatıcısı. Sanat eserleri Ars Electronica, Todays Art, Transmediale gibi festivallerde sergilendi. Çocuklar için Scratch kitabının yazarlarından olan Bager Akbay, İskele47’nin ortak-kurucusu ve Istanbul Maker Fuarı’nın ortak-küratörüdür. 2007 yılından itibaren teknoloji ve sanat alanında festivaller düzenleyen Amber Platform‘un ve katılımcı, barışçıl öğrenme toplulukları kurmayı hedefleyen Başka Bir Okul Mümkün Derneği‘nin yönetim kurulu üyesidir. Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Berlin Ernst Busch Sanat Akademisi’nde “Günümüz Sanat Tarihi” ve “Kuklacılık İçin Yazılım” dersleri vermekte ve FLU TV’de “Sanat Sohbetleri” programını yürütmektedir.
Selçuk Artut (1976)’un sanatsal araştırmaları ve üretimleri insan-teknoloji ilişkisinin teorik ve pratik boyutlarına odaklanır.
Sanatçı, Medya ve İletişim üzerine doktorasını İsviçre’deki European Graduate School’da tamamlamıştır. Güncel olarak, Ses ve Etkileşim dersleri verdiği Sabancı Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı programında doçent öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1998 yılından beri üyesi olduğu post-rock avangard müzik grubu Replikas ile bir çok albüm çıkarmıştır. Artut, 2016 yılında yaratıcı kodlama ve canlı kodlama teknikleri ile eserler üreten RAW (www.rawlivecoding.com) adlı görsel-işitsel performans ikilisini kurdu.
Artut’un kişisel sergileri arasında; Gözüm Üstünde, (küratör: Murat Çatık, Bilsart, İstanbul, Türkiye, 2021), Dystopie Sound Art Festival (İstanbul 2021 - 2019, Berlin, 2018), Duvarların Dili Olsa da Sussa, (Zilberman, İstanbul, Türkiye, 2020), Habituation, Zilberman, Berlin, Almanya, 2019), Sımsıkı, Zilberman Projects, İstanbul, Türkiye, 2016), Verisel Gerçeklik, (Zilberman Projects, İstanbul,Türkiye, 2014), Sonsuza, (Cda-Projects, İstanbul, Türkiye, Art Hong Kong, Hong Kong, Çin, 2011), A/B, Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi "Operation Room", (İstanbul, Türkiye 2010) katıldığı karma sergiler arasında ise; Muğlak Standartlar Enstitüsü: Enstitü İçinde Bir Enstitü, (Chicago Sanat Müzesi, Amerika, 2021), Tempo Incognito: Akışlar, Ritim ve Hareket Üzerine (küratör: Rana Öztürk, Depo, İstanbul, Türkiye, 2021), Dystopie Sound Art Festival (İstanbul, 2021 - eş küratör, 2019 - sanatçı, Berlin, 2018 - sanatçı), Aperion, Web Bienali, (küratör: İpek Yeğinsu, organize eden: Istanbul Sanat Müzesi, web projesi, 2020), Ses ve Görüntü Performansı, (Partiyi Kodlamak: Algorave, RAW, Alp Tuğan ile, Salt Beyoğlu, İstanbul, Türkiye, 2018), Olağan/Dışı, Contemporary Istanbul / Plug in Yeni Medya Bölümü, küratörler: Ceren-Irmak Arkman, İstanbul, Türkiye, 2018), Functional Art, (RAW, Alp Tuğan ile, Nara, Japonya, 2016), Wavelengths, Europalia Arts Festival, Belçika 2015), Moving Image, Zilberman Gallery, New York, Amerika, 2015) Art13 London (London, İngiltere, 2013), ICA London (Londra, İngiltere, 2012), 10. İstanbul Bienali: İmkansız Değil, Üstelik Gerekli: Küresel Savaş Çağında İyimserlik, (küratör: Hou Hanru, İstanbul, Türkiye, 2007) yer almıştır.
Kurucu ortaklar Taha Alkan ve Talat Alkan ve Muse VR'nin kreatif direktörleri; üretir sanatçılarla görsel-işitsel yeni medya içerikleri, sanat kurumları ve tasarım ofisleri.Taha Alkan ödüllü bir dijital medya sanatçısı, yaratıcı yönetmen ve mimardır. Profesyonel kariyerine New York'ta başlayan York, ABD, Taha olarak on yıl geçirdi VFX ve Post'ta Sanat Yönetmeni Lider kreatif şirketinde Üretim Endüstrisi ajanslar. Alex Gray için projeler yarattı Gabriel Calatrava ve SOM'a katkıda bulundu /Skidmore, Owings & Merrill, Foster + Partnersve Adrian Smith + Gordon Gill Architects. Ardından 2016 yılında geliştirmeye başladı.
1991 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. Grafik Tasarım ve Motion projelerde yer almaktadır. Bir taraftan kamusal alanlarda çizimler ve yerleştirmeler yapmaktadır. Sokaktan beslendiği üretimlerinin çoğunu storyposter olarak adlandırmaktadır. Deneyimlerinin sembolik yansımalarının olası ihtimallerinin peşinde koşup onları kurgulamaktadır. Üretimlerinde bir karşıt duruş sergilemekten ziyade her ihtimale açık bir ortamda üretim imkânı vermesinden beslenmektedir. Böylelikle; sokaktan-alt kültürden beslenen dijital üretimlerinin alıcıyla organik bir bağ kurmasını sağlamaktadır.
Yeni Medya sanatı alanında çalışmalar yapıyor ve eserler üretiyor. 2014’te uzun zamandır bir çok projede birlikte çalıştığı arkadaşlarıyla beraber multidisipliner bir ortak çalışma alanı olan İskele47’nin kurulumunda yer aldı, halen de orada çalışmalarını sürdürmekte.
İnsanın bilgisayarla duygusal iletişimi, teknolojik araçların karakterleştirilmesi, interaktif hikaye anlatıcılığı ve otonom hikaye üreteçleri üzerinde çalışıyor. Teknolojinin günlük hayatla kesişiminde yer alan, dijital ile fiziksel arasındaki sınırları silecek şekilde eğlenceli ve oyuncu arayüzler yaratmakla ilgileniyor. Mühendisliğin yaratıcı gücünü kuru teknik uygulamalardan kurtarıp, sanatın ruhuyla birleştiren işler peşinde, sensörler, makinalar, görüntü ve ses işleme metodolojileri, VR platformları gibi alternatif I/O araçlarını kullanarak denemeler yapıyor.
İşleri, Contemporary İstanbul, Mamut Art Project, Ars Electronica, İstanbul Tüyap Kitap ve Sanat Fuarı, Design Week ve İstanbul Tasarım Bienali gibi alanlarda sergilendi.