Esra Özkan
Esra Özkan, İstanbul merkezli bağımsız bir teknoloji sanatı küratörü olup, yeni çıkan teknoloji sanatları konusundaki uzmanlığıyla tanınmaktadır. 2011 yılından bu yana galeriler, müzeler ve festivallerin çeşitli bölümlerinde yer alarak birçok yerli ve uluslararası sergide bulunmuştur. Özkan'ın küratörlük ve akademik yazıları, felsefeyi post-dijital terimlerle ve disiplinlerarası sanatlarda post-insan kavramlarının etkileriyle birleştirmektedir.
Ek Geçmiş Projeler:
- *2024* - Residency Unlimited NY, Müdavim Küratör
- *2022-2023* - Samsung dART Platformu Küratörü ve Danışman Üye
- *2022-2023* - X Medya Sanat Müzesi Küratörü (Türkiye'nin İlk Dijital Sanat Müzesi)
- *2019-2023* - İstanbul Dijital Sanat Festivali Sanat Yönetmeni ve Eş-Küratörü
- *2019-2021* - Contemporary Istanbul Fuarı, Plugin (Contemporary Istanbul'un bir bölümü)
Dr. Ziya Taşkent
1974 yılında dünyaya gelen Ziya Taşkent, orta öğrenimini 1991 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nde, lisans eğitimini 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde, yüksek lisans eğitimini yine aynı üniversitede 1997 yılında tamamladı. Doktorasını işletme alanında tamamlayan Ziya Taşkent, otomotiv, sinema, yayıncılık ve reklamcılık sahalarında kazandığı 10 yıllık iş deneyiminin ardından Türk Hava Yolları bünyesine katıldı. Türk Hava Yolları’nda 10 yıla yakın süresi pazarlama satış başkan yardımcılığı ve satış başkanlığı ile geçen 13 yıllık görevinin ardından 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atandı. Çalışma hayatına 2018 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü olarak devam eden Taşkent, 2023 yılı Aralık ayında İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olarak görevlendirildi. İngilizce ve Almanca bilen Taşkent, evli ve iki çocuk babasıdır.
Bager Akbay
Tasarımcı, Sanatçı, Eğitmen. Robot Şair Deniz Yılmaz'ın hikaye anlatıcısı. Sanat eserleri Ars Electronica, Todays Art, Transmediale gibi festivallerde sergilendi. Çocuklar için Scratch kitabının yazarlarından olan Bager Akbay, İskele47'nin ortak-kurucusu ve Istanbul Maker Fuarı'nın ortak-küratörüdür. 2007 yılından itibaren teknoloji ve sanat alanında festivaller düzenleyen Amber Platform'un ve katılımcı, barışçıl öğrenme toplulukları kurmayı hedefleyen Başka Bir Okul Mümkün Derneği'nin yönetim kurulu üyesidir. Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Berlin Ernst Busch Sanat Akademisi’nde “Günümüz Sanat Tarihi” ve “Kuklacılık İçin Yazılım” dersleri vermekte ve FLU TV’de “Sanat Sohbetleri” programını yürütmektedir.
Doç.Dr. Ebru Belgin Yetişkin Doğrusöz
Doç. Dr. Ebru Yetişkin (1976, Türkiye), İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) Sosyoloji Bölümü ile Sanat Tarihi ve Bilim, Teknoloji, Toplum (STS) Yüksek Lisans Programlarında öğretim üyesidir. İstanbul Üniversitesi Radyo-TV-Sinema Bölümü’nde lisans (1999), Louis Pasteur Üniversitesi ve İTÜ Bilim, Teknoloji, Toplum programında ortak yüksek lisans (2001) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji anabilim dalında doktora derecesi (2008) almıştır. Ecoles des Mines de Paris Inovasyon Sosyolojisi Merkezi'nde Prof. Bruno Latour ve Prof. Antoine Hennion'un danışmanlığında misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. Bilimsel ve teknolojik bilgi üretiminin demokratikleşmesine yönelik sanatsal ve küratöryal araştırmaları arasında ulusal ve uluslararası sergiler, atölyeler, festivaller ve kamuya açık seminerler bulunmaktadır. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi ve FEMeeting – Women in Art, Science and Technology inisiyatifinin kurucu üyesidir.
Duygu Yaygır
1983 yılında Ankara’da doğdu. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Avrupa Çalışmaları alanında; 2012 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri’nde (Boston) Tufts University- The Fletcher School’da Hukuk ve Diplomasi alanında yüksek lisans programlarını tamamladı.
2006 yılında Dış Ticaret Müsteşarlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nde Dış Ticaret Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı ve anılan Genel Müdürlükte 2009 yılında Dış Ticaret Uzmanı unvanını aldıktan sonra Türkiye - Avrupa Birliği arasında Gümrük Birliği kapsamında ikili ticari ilişkiler üzerine çalıştı. Ayrıca Türkiye’nin Japonya, Birleşik Krallık, Endonezya, Tayland ve EFTA Serbest Ticaret Anlaşmaları müzakerelerinde görev aldı.
2021 yılında T.C. Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü altında ilk defa ihdas edilen Kültürel Hizmetler ve Yaratıcı Endüstriler Dairesine Daire Başkanı olarak görevlendirildi.
Söz konusu görevini halen sürdürmekte olan Duygu YAYGIR, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.